Dag 22-25: Værfast/pause, Nøtterøy

Dagen etter ankomst i Oslo ble vi skysset ytterligere i feil retning, vi reiste til Nøtterøy. Her ventet behørig feiring på forskudd av den forestående 32-årsdag (28/2), klesvask, sluking av roman, skirens, bytur, skosmurning, kanelboller, mailer, ostekake, telefonsamtaler, skreimølje, betaling av regninger og andre gjøremål som gjerne skulle vært gjort. Jeg lagde ny primusplate (89 gram vs 440 gram) og et enkelt lokk til matkjelen (72 gram); ny og lettere tisseflaske ble tatt inn på bekostning av den gamle. På fjellet var det uvær.

En sommerglede lurer frem et lite smil hos en strandet fjellfant på bytur

En sommerglede lurer frem et lite smil hos en strandet fjellfant på bytur

I skrivende stund, tirsdag 25. februar, har uværet trukket seg tilbake. En høy faregrad for skred er allikevel opprettholdt for Haukelifjell, mens Finse ser ut til å gå noe tilbake fra i morgen av. Dessuten ser det noe bedre ut med tanke på nedbøren sistnevnte sted, og kvistene kommer opp i disse dager, slik at jeg kan gå i litt verre vær enn når jeg gjør all navigeringen selv. Når jeg i tillegg tar inn en del av de tapte dagene på å komme meg til Finse i morgen, ser jeg at det er det beste for turen videre. Jeg får heller ta igjen Hardangervidda på tampen av sesongen eller til sommeren.

Planen er å reise opp med morgentoget, hente depotet på Posten (siste dag i morgen), sende hjem Hardangervidda-depotet og legge i vei i retning av Geiterygghytta. På grunn av vinterferien finnes det ikke overnatting til meg på Finse, så jeg får en teltnatt uansett; det kan jeg like godt gjøre etter å ha beveget meg noen timer i riktig retning (og så er det hyggeligere å bo i telt ute i naturen enn i et hyttefelt). Da slipper jeg også elegant unna å ta de 29 kilometrene opp til Kongshelleren i én jafs den første dagen etter en lang pause.

PS: Ved avreise fra Nøtterøy veier sekken 24,4 kg uten vann (men med mat), dvs 26,4 med full termos og drikkeflaske; på Hovatn veide den 31,5 ved ankomst etter å ha drukket opp det meste av vannet… Jeg skal nok merke forskjell på de kiloene!

6 Comments

 1. Tante Grete og onkel Inge 26. februar 2014

  Hei, krysser fingre for at det går bra for deg fra Finse. God tur og bursdagsklem på forskudd 🙂

 2. Ingunn Anne Nordbø 28. februar 2014

  Gratulerer med dagen. Klem fra mamma og oss på Hønefoss

 3. Aina Mari Jakobsen 28. februar 2014

  Hurra for deg ! Gratulerer med dagen 28.02.14. Mange varme hlisner fra alle på SPS

 4. Yizhak 28. februar 2014

  Solonavigering., teltnatter. Nå starter den ordentlige turen! Lykke til !!

 5. Trude 28. februar 2014

  Hipp hurra for deg Stein Jakob – håper du trives på en av livets store reiser:)

 6. Ingveig 28. februar 2014

  GRATULERER SÅ MYE MED DAGEN STEIN JAKOB! Håper du har en fin dag (uansett hvor i Norge du nå befinner deg) Varme hilsner, fra Winchester! 🙂

Comments are Disabled