Uke 12: Havmann

Mars 2019. En ny storm er på vei innover mot Nordlandskysten. Han står stille og stirrer. Foreløpig er det bare noen hvite skumtopper som vitner om det som skal komme, men de som går forbi på gangveien inne ved land får alt salt smak i på leppene. De fleste haster forbi. På vei et sted, eller i frisk gange på tur. Han skal bli, en forstenet vette halvveis steget opp fra sjøen, slik at den delen som er menneske er synlig. Ingen havfrue i sikte. I løpet av kvelden kommer vinduene til å bule innover hos de med fjordutsikt, snø skal bli sludd og regn, drivende gjennom luften nærmest i flak. Folket vil holde seg inne, eller løpe mellom bil og ly. Ute på sjøen lenger syd vil et cruiseskip få vansker med maskinen og holde på å drive på grunn langs en av de mest beryktede havstrekningene den taggete kysten har å by på. Havmannen står han av denne gangen også.

Comments are Disabled