Pause

Etter å ha sovet dårlig på beslutningen om å gå videre har jeg kommet til at det ikke er en god idé: Det har snødd 20 cm i løpet av natten i tillegg til de 25-30 cm med løssnø som allerede var der i går, og med sen frokost (fra kl 8) her og tungt føre ville jeg neppe nådd Hellevassbu i dag. Sikten har kommet og gått, så det hadde blitt en øvelse i GPS-bruk som hadde endt med teltovernatting, og værvarselet kan tyde på at jeg hadde fått minst to værfaste dager i teltet. Siden det har blåst fra samme retning i en måned nå er skavlene unormalt store, så jeg trenger et minimum av sikt for å kunne gå trygt. Videre trenger kroppen hvile etter bæring av tung sekk de siste dagene (sekken er slanket betydelig nå!).

Så det viktigste: Jeg er tross alt ikke på ekspedisjon, jeg er på tur, det er veien som er målet (en klisjé, jeg vet det), jeg skal kose meg på tur. Siden det er fullt på Haukeliseter, tar jeg følge med Siri til Oslo i formiddag og satser på å reise opp igjen over helgen. Dersom været fortsatt skulle se dårlig ut, er det også en mulighet å hoppe over et område og begynne fra f.eks. Finse for så å ta Hardangervidda senere; jeg får ingen god turopplevelse av å presse meg igjennom mer værfasthet og etapper uten å se hvor jeg går.

Isj, en ugrei beslutning å ta – vondt i magen – men sånn er nå en gang livet, og jeg blir hverken den første eller siste Norge på langs-fareren til å ta en pause på grunn av været, som om dét skulle bety noe; det er jo for min egen del jeg går.

På den positive siden får jeg i alle fall hvilt ut og oppdatert bloggen; som vi sier på «nynorsk»: Stay tuned!

2 Comments

 1. Svein H 21. februar 2014

  Forstår deg godt. Brukte 22 dager fra Ljosland til Haukeli i januar. Lå værfast i 9 dager på hytter. Så ikke et menneske på hele turen. Startet opp igjen etter en uke på Finse og er nå etter 14 dager i Rondane. Skal også gå Hardangervidda seinere. Opplevelsen fra Finse og nordover har vært bedre. Været har ikke vært topp men det har gått javnt framover uten værfaste dager. Lykke til !

  • steinjak 22. februar 2014

   Hei, Svein, og hyggelig å høre fra deg – har sett navnet ditt i de fleste hyttebøkene oppover mot Haukeli, og nå koser jeg meg med å lese bloggen din. Følte med deg da jeg så i protokollen at du hadde tilbragt fem netter alene på Storsteinen… Jeg hadde også en del værfaste dager, men var så heldig at jeg hadde selskap, både av medbragt turfølge og et britisk ektepar vi møtte underveis.

   Jeg krysser fingrene for at været blir bedre og ser frem til å starte opp igjen i løpet av den kommende uken.

Comments are Disabled