Stein Jakob Nordbø

Stein Jakob Nordbø med obo

Stein Jakob er solo-oboist i Arktisk Filharmoni (arbeidssted Bodø) og har sin utøvende utdanning fra Norges Musikkhøgskole, hvor han studerte under professor Erik Niord Larsen i seks år. Han har deltatt på en rekke mesterklasser og workshops og er medstifter av det profesjonelle prosjektensemblet Mistral blåsekvintett, i tillegg til å gjøre egne prosjekter.

Som frilanser har han jobbet med Arktisk Filharmoni, Bergen Filharmoniske Orkester, Den Norske Opera og Ballett, Det Norske Blåseensemble, Forsvarets Musikkorps Vestlandet, Forsvarets Stabsmusikkorps, Kringkastingsorkesteret, Kristiansand Symfoniorkester, Luftforsvarets Musikkorps, Nordnorsk Opera og Symfoniorkester, Opera Nordfjord, Operaen i Kristiansund, Oslo-Filharmonien, Trondheim Sinfonietta, Trondheim Symfoniorkester og Trøndelag Teater.

På fritiden går det i friluftsliv, foto, skriving, mat, lesing og andre kreative sysler (se prosjektsiden). Har kronisk mangel på bokhylleplass på grunn av dårlig regulert biliofili og overutviklet nysgjerrighet på ting han ikke kan (som fører til impulskjøp av hauger med ymse fagbøker på Amazon med ujevne mellomrom).

Før alt dette var han flittig student på Gløshaugen og rakk å bli sivilingeniør før han tok til uvettet og søkte Musikkhøgskolen. I forlengelsen av denne omveien hadde han gjennom mange år en deltidsstilling ved en avdeling for digital helseforskning ved Oslo Universitetssykehus ved siden av musikerkarrieren.

One Comment

  1. Lillian Eng 31. januar 2014

    Flott å bli bedre kjent med denne siden av deg. Gleder meg til å følge din laange reise som du har forberedt deg godt på, skjønner jeg.