Dag 77: Hviledag i Sulitjelma

Å våkne i sengetøy. Innedo. Hotellfrokost. Sure føtter som minnet om halvannen time på asfalt til slutt i går. God tid. Vafler.

image

Forbereder neste etappe

image

Lukten av våt ull

Hviledagen har også sin rytme, sine gjøremål: Ompakking av proviant, blogging, klesvask, ruteplanlegging, badestamp, kaffe. Vi gikk gjennom kartene, og på hotellet var de behjelpelige med å ringe rundt til bekjente som kjente til ruter og snøforhold i fjellet. Det er et ganske stort hotell, men vi fikk en god følelse av å bli sett som gjester og personlig service. Stedet er også velholdt og fullt av historie, den eldste delen av bygningen var representasjonsbolig for gruveselskapet i storhetstiden.

image

Peisen har gruveselskapets logo, nå brukt av hotellet

Nå venter en av de mer utfordrende passasjene på turen, over til Sverige, og jeg er avhengig av bra vær og lav skredfare for å kunne ta meg over til Sorjushytta og videre inn i indrefileten av svensk natur oppover mot Abisko. Først skal jeg i alle fall opp til Ny-Sulitjelma Fjellstue når Siri går på bussen i morgen, så får jeg ligge værfast der til det blir forsvarlig å gå videre.

2 Comments

 1. Arve Nordbø 19. april 2014

  Hei dere!
  Så hyggelig at dere fikk en stund sammen i Sulis!
  Ellers er jeg mektig imponert over gjennomføringsevnen og fysisk og ikke minst psykisk styrke, evne til å motivere seg til å stå opp hver morgen og gå videre!
  God påske til dere!
  Hilsen stolt pappa

  • steinjak 19. april 2014

   Takk for det! Det går litt opp og ned med motivasjonen til tider, selvfølgelig, men nå gleder jeg meg masse til å ta fatt på Sverige. Vi får håpe været er på min side akkurat i morgen så jeg kommer meg over til Sorjus, ellers er ikke Ny-Sulitjelma det verste stedet for en værfast-dag heller.

   God påske!

Comments are Disabled