Dag 63: Røyrvik til Viermahytta

Frokosten var av det solide slaget: Egg, H-melk (drikker vanligvis skummet), fete påleggssalater, sjokoladepålegg. Dugelig med niste fikk jeg også med meg i finværet. Fotsålene syntes nok det var litt tøft å starte med 15 km langs veien, men det gikk ellers overraskende greit, et stykke kunne jeg til og med bruke skiene.

image

Landeveisfarende

image

Herfra går båten om sommeren

Dager som denne kan jeg fint tåle flere av. Nesten vindstille, tre kuldegrader, sol fra en så godt som skyfri himmel. Oppe på Namsvatnet var det som lovet både kvistet og kjørt skuterløype inn til utleiehyttene som ligger om lag tre kilometer fra Viermahytta; han som kjører skyssbåten frakter visst like mange vinterstid. Det var folk ute på skuter, vi hilste til luen, og i sporet var det tendenser til silkeføre. Namsvatnet var sterkt nedtappet, så det ble litt opp og ned i den grunne viken ved Viermahytta, jeg måtte også gå en liten omvei for å finne en snøbro over Storelva, som gikk åpen langt ut i det som vanligvis er vann.

image

Fremme for dagen

image

Jeg trengte ikke lete etter nøkkelen

image

Dagbok og kaffe hører med til det som skal gjøres

Nøkkelen stod i døren da jeg kom, og det lille rommet var lett å fyre varmt på en mild dag. Det varmer også, om enn på en litt annen måte, at noen har satt igjen en liten skvett med livets vann da de dro herfra.

Comments are Disabled